Tjitze van der Dam

Samen met Chef-kok Tjitze van der Dam bereiden we dit jaar een heerlijk 4-gangen Kerstdiner. Je kunt thuis genieten van de zalige gerechten! Wij kennen Tjitze al enige tijd en weten dat wat hij maakt geweldig is. Graag stellen wij Tjitze aan je voor.

Wie is Tjitze van der Dam?

CHEF KOK TJITZE VAN DER DAM IS EEN ZEER BEVLOGEN KOK UIT FRIESLAND

Als zoon en kleinzoon van een bakker zit de liefde voor goed eten er al vroeg in, maar beseft dat hij niet als vroege vogel is geboren. In het Friese dorpje Jubbega groeit hij op, maar om de top te bereiken moet hij verder kijken dan de Friese grens en vertrekt naar de randstad.

Om zijn vakkennis te verbreden gaat hij aan de slag als souschef van Menno Post bij Ron Blaauw restaurant (**), daarna bij De Vrienden van Jacob (*), om vervolgens op eigen benen een keukenteam te leiden als executive (sous-) chef bij het INK hotel in Amsterdam, QO Amsterdam en het Waldorf Astoria Amsterdam. Als jonge chef wordt hij door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie Award.

Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Zo heeft hij meermaals 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel genaamd 24H Chefs. Zijn liefde voor de Nederlandse keuken heeft hij met zijn nuchtere kijk vertaald zijn kookboek “Hollandse Klassiekers AnnoNu”.

Out of the box, enthousiast en energiek zijn woorden die Tjitze omschrijven.

www.tjitzevanderdam.com

Tjitze van der Dam private chefTjitze van der Dam gerechtTjitze van der Dam chef-kok gerecht Tjitze van der Dam

Foto’s: Tjitze van der Dam